Μαργαρίτα Μεϊτάνη: Boho χειρόγραφα κοσμήματα στο ARTonomous

September 4, 2020 by ARTonomous

Τα χαραγμένα κοσμήματα, είναι από τις πιο εντυπωσιακές και ιδιαίτερες κατηγορίες κοσμημάτων.  Αυτό οφείλεται στον έντονα προσωπικό χαρακτήρα που έχουν, καθώς και σε άλλους παράγοντες που έχουν να κάνουν με το στυλ τους και τη συναισθηματική αξία που αποκτούν.

Στο ARTonomous έχουμε μεγάλη αδυναμία στα εγχάρακτα κοσμήματα, ιδίως όταν αυτά χαρίζουν ένα στυλ boho που δεν μπορούμε να βρούμε εύκολα σε άλλα κομμάτια. Σε αυτή την κατηγορία ανήκουν και τα «Χειρόγραφα Κοσμήματα» από τη σχεδιάστρια Μαργαρίτα Μεϊτάνη. Συνεχίστε το διάβασμα και γνωρίστε τα!

Λίγα λόγια για τη Μαργαρίτα Μεϊτάνη και τα κοσμήματά της

Η Μαργαρίτα Μεϊτάνη είναι σχεδιάστρια κοσμημάτων με έδρα την Αθήνα. Πέρασε από το Τμήμα Ιστορίας και Αρχαιολογίας του ΑΠΘ και το ιδιωτικό ΙΕΚ σχεδιασμού MOKUME. Τελικά, συνδύασε και τα δύο αντικείμενα σπουδών μέσα από την αφοσίωσή της στα boho style χαραγμένα κοσμήματα.

Μαργαρίτα Μεϊτάνη-Χειρόγραφα κοσμήματα - ARTonomous
Μαργαρίτα Μεϊτάνη-Χειρόγραφα κοσμήματα – ARTonomous

Σήμερα διδάσκει και η ίδια στο MOKUME, ενώ παράλληλα διατηρεί εργαστήριο στο κέντρο της Αθήνας. Έχει συμμετάσχει σε αρκετές εκθέσεις σε Ελλάδα και εξωτερικό (Άμστερνταμ, Μόναχο, Αθήνα).

Το 2006 δημιούργησε τη σειρά «Χειρόγραφα Κοσμήματα» με στίχους. Η σειρά σημείωσε μεγάλη καλλιτεχνική και εμπορική επιτυχία. Σήμερα κοσμήματα της συλλογής πωλούνται σε γκαλερί και καταστήματα ολόκληρης της χώρας, καθώς και στο Νέο Μουσείο Μπενάκη, στην Αθήνα.

Τα «Χειρόγραφα Κοσμήματα»

Στη συλλογή «Χειρόγραφα κοσμήματα» θα βρείτε σκουλαρίκια, κρεμαστά και βραχιόλια με στίχους. Η επιλογή των στίχων και η χάραξη των κοσμημάτων γίνεται από την ίδια τη σχεδιάστρια. Κάθε κόσμημα έχει και έναν τίτλο ανάλογα με τη θεματική των στίχων που μπορεί κάποιος να διαβάσει πάνω του. Για παράδειγμα: βραχιόλια με στίχους «Ελένη του Ευριπίδη», σκουλαρίκια με ποίηση «Σποράδες» του Οδυσσέα Ελύτη ή δαχτυλίδι με στιχάκια «Πέρασα» της Κικής Δημουλά.

Οι θεματικές και οι συγγραφείς που αγαπά η Μαργαρίτα είναι παραπάνω από ξεκάθαροι πάνω στα boho στυλ κοσμήματά της. Σε αυτούς συμπεριλαμβάνονται  αρχαίοι Έλληνες τραγωδοί ή Νεοέλληνες ποιητές.

Όσον αφορά την τεχνική της χάραξης, είναι αρκετά σύνθετη. Η σχεδιάστρια χρησιμοποιεί ειδικά φρεζάκια προκειμένου να χαράξει πάνω στο μέταλλο τους στίχους που την ενδιαφέρουν. Ο γραφικός χαρακτήρας-γραμματοσειρά έχει αναπτυχθεί από την ίδια μέσα από δοκιμές πολλών χρόνων. Η χάραξη γίνεται στα ελληνικά ή τα αγγλικά.

Κάποιες φορές γίνεται οξείδωση του ασημιού ή του μπρούντζου πριν τη χάραξη. Αυτό συμβαίνει προκειμένου να υπάρχει αντίθεση σκούρου φόντου και ανοιχτόχρωμων γραμμάτων. Άλλες φορές χαράζεται πρώτα το μέταλλο και οξειδώνονται αποκλειστικά τα γράμματα, έτσι ώστε να υπάρχει το ανάποδο αποτέλεσμα: σκούρα γράμματα και ανοιχτόχρωμο φόντο.

 

Γιατί αγαπάμε τα χαραγμένα κοσμήματα με ποίηση

Πιστεύουμε ότι οι λόγοι που μπορούν να κάνουν κάποια να αγαπήσει τα χαραγμένα κοσμήματα της Μαργαρίτας είναι πολλοί. Εμείς σας παρουσιάζουμε τους δικούς μας!

1. Πάνε το boho στυλ ένα βήμα παρακάτω

Το στυλ boho γνωρίζει ιδιαίτερη ακμή από τα μέσα της δεκαετίας του 2000 και μετά. Αυτό οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στο ότι καταφέρνει να επανακαθορίζει διαρκώς τον εαυτό του, πατώντας στις αρχές του organic, της εναλλακτικής κουλτούρας και του ελεύθερου πνεύματος. Τα «Χειρόγραφα Κοσμήματα» πάνε αυτές τις αρχές ένα βήμα παρακάτω χάρη στην οργανική τους προσέγγιση, το ιδιαίτερο νόημα των στίχων και τις ethnic επιρροές.

2. Είναι το ιδανικό «personalized elegance» αξεσουάρ

Λίγα πράγματα μπορούν να απογειώσουν το στυλ μας όσο ένα look που παραμένει κομψό προσελκύοντας ταυτόχρονα όλα τα βλέμματα. Αν, μάλιστα, μπει κι ο παράγοντας του personalization στην εξίσωση, τότε είναι σίγουρο ότι οι εμφανίσεις μας θα περάσουν κάθε άλλο παρά απαρατήρητες.

Τα εγχάρακτα κοσμήματα με στίχους της Μαργαρίτας θα σας βοηθήσουν να αποκτήσετε το απόλυτα προσωπικό elegance που ψάχνετε σε ένα χειροποίητο κόσμημα. Επιλέγοντας κάποια από τα ποιήματα που σας εκφράζουν αποκτάτε προσωποποιημένα κοσμήματα που γίνονται ένα με εσάς, με το σώμα, το στυλ και τα βιώματά σας.

 

3. Έχουν διαχρονικό χαρακτήρα γεμάτο συναισθηματισμό

Από τη στιγμή που τα προσωποποιημένα κοσμήματα είναι τόσο ταυτισμένα με εσάς και την προσωπικότητά σας, είναι λογικό να δημιουργήσετε ένα συναισθηματικό «δέσιμο» μαζί τους. Εμείς μπορούμε να εγγυηθούμε ότι τα κοσμήματα με ποίηση που σας παρουσιάζουμε θα προκαλέσουν σίγουρα «δέσιμο» και συναισθήματα.

Αυτό από μόνο του θα αυξήσει και το χρόνο ζωής του κοσμήματος. Τα κοσμήματα είναι ούτως άλλως από τα πιο διαχρονικά προσωπικά αντικείμενα. Όταν, όμως, κουβαλάνε την προσωπική σας κοσμοθεωρία ή εμπειρία μέσα από τους στίχους κλασικών λογοτεχνικών έργων, τότε το μόνο σίγουρο είναι ότι θα θελήσετε να τα κρατήσετε κοντά σας (και πάνω σας) για πολλά-πολλά χρόνια.

 

Χαραγμένα κοσμήματα με ποίηση από τη Μαργαρίτα Μεϊτάνη στο ARTonomous

Σας άρεσε η κολεξιόν της Μαργαρίτας Μεϊτάνη; Μπορείτε να βρείτε αρκετά από τα γνωστότερα χειρόγραφα χειροποίητα κοσμήματά της στη Θεσσαλονίκη, στο κατάστημά μας. Αν, πάλι, κατοικείτε σε κάποια άλλη περιοχή της Ελλάδας, μπορείτε να παραγγείλετε τα κοσμήματα με ποίηση εύκολα, γρήγορα και αξιόπιστα μέσα από το ηλεκτρονικό μας κατάστημα. Εμείς θα τα στείλουμε στην πόρτα σας σε λίγες μόλις μέρες. Για οποιαδήποτε απορία μπορείτε πάντα να επικοινωνήσετε μαζί μας. Θα χαρούμε να σας εξυπηρετήσουμε!

LEAVE A COMMMENT
No comments to display
Be the first to comment