Μάσκες προστασίας: το νέο «αξεσουάρ» στη ζωή μας

May 11, 2020 by ARTonomous

Καθώς σιγά-σιγά επιστρέφουμε σε μία «νέα κανονικότητα», με συχνότερες εξόδους από το σπίτι και άνοιγμα καταστημάτων, καλούμαστε να φοράμε υποχρεωτικά μάσκες προστασίας σε περισσότερα μέρη από ό,τι πριν ενάμιση μήνα. Αυτή η ανάγκη δημιουργείται μετά από τις τελευταίες οδηγίες που κοινοποίησε ο ΕΟΔΥ.

Καθώς, λοιπόν, θα πρέπει να ζήσουμε με αυτά τα «αξεσουάρ» για τους επόμενους μήνες, είναι πολύ σημαντικό να μάθουμε περισσότερα για τη σημασία τους, για το πώς να τα χρησιμοποιούμε σωστά, αλλά και για το πώς μπορούμε να αισθανόμαστε πιο όμορφα φορώντας τα.

 

Γιατί μάσκες προστασίας τώρα;

Πολλοί αναρωτιόμαστε τις τελευταίες μέρες γιατί κρίθηκε τώρα απαραίτητο να φοράμε μάσκες για τον κορωνοϊό τώρα και όχι νωρίτερα, όταν επιβλήθηκαν τα πρώτα μέτρα για την προστασία της δημόσιας υγείας.

Σύμφωνα με την εξήγηση που έδωσαν οι αρμόδιοι για το θέμα, οι μάσκες προστασίας έγιναν υποχρεωτικές επειδή πλέον πολύ κόσμος θα βγαίνει έξω από το σπίτι του για εργασία, ψώνια και βόλτα. Συνεπώς, θα είναι πιο δύσκολο να τηρούνται οι κατάλληλες αποστάσεις μεταξύ των ανθρώπων, κάτι που ήταν πιο εύκολο να γίνεται όταν όλοι μέναμε σπίτι.

Ο δεύτερος λόγος για τον οποίο υπάρχει αυτή η στροφή προς τις μάσκες για τον κορωνοϊό αφορά το γεγονός ότι πλέον πολλοί περισσότεροι άνθρωποι γύρω μας ενδέχεται να φέρουν τον ιό ως ασυμπτωματικοί και έτσι να κολλήσουν τους γύρω τους χωρίς να το γνωρίζουν. Η προληπτική χρήση της μάσκας μπορεί να βοηθήσει στο να αποφύγουμε το συγκεκριμένο κίνδυνο.

Κυρίως για αυτούς τους δύο λόγους, οι μάσκες κορωνοϊού θεωρούνται τώρα πολύ πιο απαραίτητες από ό,τι πριν από δύο μήνες.

Αυτή τη στιγμή η χρήση μάσκας για τον κορωνοϊό είναι υποχρεωτική σε Μέσα μεταφοράς, ταξί, ασανσέρ, ιατρεία και διαγνωστικά κέντρα. Από εκεί και πέρα, είναι καλό να χρησιμοποιείται σε όσο το δυνατόν περισσότερους κλειστούς δημόσιους χώρους.

 

Υφασμάτινες μάσκες προστασίας: πλεονεκτήματα

Όπως ήδη θα γνωρίζετε, στην αγορά υπάρχουν πολλοί τύποι μάσκας κορωνοϊού. Οι πιο συνηθισμένοι είναι τρεις: οι χειρουργικές μάσκες, οι μάσκες κοινότητας και οι μάσκες υψηλής αναπνευστικής προστασίας. 

Ο δεύτερος τύπος, δηλαδή οι μάσκες κοινότητας, είναι κατά κανόνα φτιαγμένες από βαμβακερό ύφασμα πυκνής ύφανσης σε διπλή στρώση. Είναι οι πιο κατάλληλες για χρήση από απλούς πολίτες, δηλαδή ανθρώπους που δεν είναι γιατροί ή νοσηλευτές. Τα βασικά πλεονεκτήματα που έχουν αυτές οι υφασμάτινες μάσκες προστασίας είναι τα εξής:

 • Πλένονται και ξαναχρησιμοποιούνται εύκολα: οι συγκεκριμένες μάσκες είναι πλενόμενες και μπορούν να χρησιμοποιηθούν ξανά και ξανά. Έτσι, μπορείτε να αποφύγετε τις άσκοπες επισκέψεις στο φαρμακείο για αγορά μάσκας και ταυτόχρονα έχετε απόλυτο έλεγχο για την απολύμανση της μάσκας. Σας θυμίζουμε ότι το πλύσιμο της μάσκας πρέπει να γίνεται στους 60° με δραστικό απορρυπαντικό. Καλό θα ήταν να την σιδερώσουμε κιόλας σχολαστικά.

 

 • Μας προσφέρουν μια αίσθηση ασφάλειας: Φορώντας μάσκες υφασμάτινες σε εξωτερικούς χώρους αποκτάμε ένα αίσθημα ασφάλειας που σίγουρα μας κάνει καλό ψυχολογικά. Φυσικά, αυτό το θετικό συναίσθημα δεν πρέπει να μετατραπεί σε εφησυχασμό και απροσεξία.

 

 • Δείχνουν κοινωνική υπευθυνότητα: Φορώντας μια βαμβακερή μάσκα προσώπου, δείχνουμε σεβασμό και υπευθυνότητα για τους γύρω μας, αφού έτσι θα αποτρέψουμε το ενδεχόμενο να μεταδώσουμε άθελά μας τον ιό σε εκείνους.

 

 • Μας αποτρέπουν από το να πιάνουμε το πρόσωπό μας: τώρα με τον κορονοϊό είναι πολύ σημαντικό να σταματήσουμε να πιάνουμε συνέχεια το πρόσωπό μας. Αυτό συχνά αποδεικνύεται πιο δύσκολο από ό,τι νομίζαμε, αφού είναι κάτι που κάνουμε υποσυνείδητα και κάποιες φορές συνδέεται με ψυχολογικούς λόγους. Μέχρι να τα καταφέρουμε, η μάσκα θα μας δώσει πολύτιμη βοήθεια, αφού θα μειώσει τους πιθανούς τρόπους με τους οποίους μπορούμε να ακουμπήσουμε το πρόσωπο.

 

 • Διατίθενται σε πολλά στυλ: Αφού καλούμαστε να ζήσουμε με τις μάσκες προσώπου πολλαπλών χρήσεων, ας τις προσαρμόσουμε τουλάχιστον στο προσωπικό μας στυλ! Αυτή τη στιγμή κυκλοφορούν δεκάδες σχέδια στην αγορά. Μάλιστα, έχουν υπάρξει και κάποιες περιπτώσεις γυναικών που παρήγγειλαν μάσκες στο ίδιο ντεσέν με τα ρούχα τους!

 

Οδηγίες για χρήση μάσκας κορωνοϊού

Προκειμένου να είναι αποτελεσματικές οι βαμβακερές μάσκες πρέπει να φοριούνται σωστά. Ευτυχώς, τα βήματα για τη σωστή χρήση τους είναι πολύ συγκεκριμένα και με λίγη προσοχή θα γίνουν σύντομα συνήθεια.

 • πλένουμε και απολυμαίνουμε πολύ καλά τα χέρια μας προτού βάλουμε και προτού βγάλουμε τις υφασμάτινες μάσκες προστασίας.

 

 • αφού βάλουμε τη μάσκα, την προσαρμόζουμε έτσι ώστε να καλύπτει πλήρως το στόμα και τη μύτη. Αυτό το κάνουμε «τσιμπώντας» την από το πάνω και το κάτω μέρος, όχι από τη μύτη.

 

 • βγάζουμε τη μάσκα προτού υγρανθεί, κατά προτίμηση μόλις γυρίσουμε σπίτι από μία έξοδο.

 

 • οι μάσκες αφαιρούνται πάντα πιάνοντας τα λαστιχάκια στο πλάι, πίσω από τα αυτιά. Αποφεύγουμε οπωσδήποτε να αγγίξουμε το μπροστινό μέρος της μάσκας.

 

 • Μόλις βγάλουμε τη μάσκα την κρατάμε από τα λαστιχάκια και την βάζουμε σε μία θήκη προσωρινά μέχρι να την πλύνουμε ή κατευθείαν μέσα στο πλυντήριο.

 

 • Σε καμία περίπτωση η μάσκα δεν υποκαθιστά τα υπόλοιπα μέτρα προστασίας, δηλαδή το σχολαστικό πλύσιμο των χεριών και την τήρηση των αποστάσεων.

 

Μάσκες προσώπου πλενόμενες με… στυλ από το Artonomous

Τώρα αυτά τα τόσο ιδιαίτερα «αξεσουάρ» είναι διαθέσιμα με το στυλ και την ποιότητα του Artonomous! Σε εμάς θα βρείτε άνετες υφασμάτινες μάσκες προστασίας σε διάφορα χρώματα και σχέδια.

Οι μάσκες μας είναι φτιαγμένες από διπλή στρώση 100% βαμβακερού υφάσματος σε πυκνή ύφανση και έχουν εύκολη εφαρμογή σε όλα τα σχήματα προσώπων. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν από ενήλικες και παιδιά ηλικίας από 2 ετών και άνω.

Παραγγείλτε τώρα βαμβακερές μάσκες προστασίας για όλη την οικογένεια μέσα από το ηλεκτρονικό μας κατάστημα και παραλάβετέ τες στην πόρτα σας σε λίγες μέρες πανελλαδικά.

LEAVE A COMMMENT
No comments to display
Be the first to comment